Brunch…το αγαπημένο

brunch... το αγαπημένο

To 1985 γράφτηκε ένα άρθρο στην Hunter’s Weekly (Αγγλική Εφημερίδα) από τον Guy Beringer, το “Brunch : A plea” . Για την εποχή του ήταν πολύ μπροστά ο αρθρογράφος, βλέπεις ήταν ο πρώτος που ανέφερε κάτι σχετικό με το brunch. Πρότεινε λοιπόν ένα γεύμα που θα είναι κατάλληλο για τους ξενύχτηδες και θα ξεκινάει το μεσημεροαπόγευμα με τσάι ή καφέ και θα συνεχίζει με αλμύρα ή γλυκά γεύματα. Το ιδανικό κατά τη δική μου άποψη είναι να χαλαρώνεις απολαμβάνοντας καφέ και φαγητό και μετά να το γυρίσεις σε κρασιά και πλατό τυριών!

Σε όλους αρέσει ένα όμορφο και πλούσιο είτε κανονισμένο είτε όχι πρωινό! Καφές, τσάι ή χυμός μαζί με υπέροχες συνταγές ικανές να σε κρατήσουν σχεδόν όλη τη μέρα χορτασμένο. Το brunch εμπνεύστηκε για αυτό το λόγο, να καθόμαστε ώρες ολόκληρες σε ένα τραπέζι και να συζητάμε. Άλλωστε το brunch είναι καθαρά ένα socializing γεύμα το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει τάση στη χώρα μας και επιβάλλει μεγάλες παρέες και συνολικά πληθωρικά τραπέζια γεμάτα από χαμόγελα!
Κάποιες από τις αγαπημένες μου προτάσεις για brunch είναι οι εξής :

  1. Scrambled Eggs: Είναι αυγά χτυπημένα και μαγειρεμένα με βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι, στο οποίο επίσης τα ανακατεύουμε συνέχεια και τα σερβίρουμε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί!
  2. Αυγά “μάτια” : Συνοδευόμενα φυσικά από λουκάνικο, bacon, ντοματίνια, κασέρι πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξη σου! Προσωπικά εμένα είναι από τα αγαπημένα μου!
  3. Cinnamon Rolls : Δεν ξέρω γιατί τα έχω συνδέσει με το brunch αλλά τα ρολάκια αυτά είναι ίσως από τα πιο κατάλληλα γλυκά για ένα τέτοιο τραπέζι.
  4. Αυγόφετες : Αυτές τρώγονται όλη μέρα!
  5. Pancakes : Bρίσκονται ίσως στην κορυφή των ελληνικών προτιμήσεων στο brunch. Είναι από τα πιο αγαπημένα πιάτα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Συνδυάζονται με ό,τι θες, είτε γλυκό είτε αλμυρό. Είναι τόσο νόστιμα που τρώγονται και σκέτα! Το καλύτερο από όλα είναι πως δεν υπάρχει πιο εύκολη συνταγή. Δες παρακάτω και θα καταλάβεις.
  6. Eggs Benedict : Ένα ακόμα διάσημο πιάτο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη. Εμένα αυτό που με εξιτάρει σε αυτό το πιάτο είναι οι διαφορετικές υφές και οι έντονες γεύσεις που προκύπτουν από την σάλτσα ολλανδέζ, ή οποία αναδεικνύει εκπληκτικά κάθε συστατικό του πιάτου.
  7. Croque Madame & Croque Monsieur : Πρόκειται για δύο ίδια πιάτα, με μόνη διαφορά το αυγό στο πιάτο madame που μπαίνει από πάνω! Εδώ μιλάμε για δύο πιάτα με αρκετά λιπαρά αλλά τόσο νόστιμα που δεν σε απασχολούν ιδιαίτερα οι θερμίδες και τα σχετικά! Έχει σημασία όμως να το φας καλομαγειρεμένο…! Το λέω αυτό γιατί σε αρκετά μαγαζιά δεν ευχαριστήθηκα αυτά τα πιάτα.
  8. Ομελέτα : Και η ομελέτα φυσικά καταναλώνεται όλη μέρα αλλά και σε ένα πρωινό αποτελεί ιδανική λύση!
  9. Ελληνικές πίτες : Αν είσαι μερακλής και ψάχνεις ντόπιες και παραδοσιακές γεύσεις δοκίμασε να έχεις στο πρωινό σου μία από αυτές. Πρόσεξε όμως είτε να φτιάξεις μόνος σου μία είτε να πάρεις κάποια κατεψυγμένη αλλά καλή!

    Όπως βλέπεις παραπάνω, το αυγό πρωταγωνιστεί στις brunch συνταγές. Ο λόγος είναι ότι είναι μία πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών, καθώς ο στόχος είναι το γεύμα αυτό να μας κρατήσει χορτάτους για αρκετές ώρες. Επίσης το αυγό βοηθάει πολύ μετά από ένα ξενύχτι, γιατί οι πρωτεϊνες και τα λιπαρά που διαθέτει βοηθούν στην ενίσχυση του ταλαιπωρημένου οργανισμού!

    Μη χάνεις χρόνο, κανόνισε με την παρέα σου, μαζευτείτε σε σπίτια και απολαύστε ένα πρωινό όλοι μαζί! Σου έχω γράψει πιο κάτω 2 από τις πιο διάσημες συνταγές με μία δική μου εκτέλεση: pancakes & eggs benedict! Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση!

Pancakes Μιλφέιγ

Category, DifficultyBeginner

Prep Time15 minsCook Time1 hr 10 minsTotal Time1 hr 25 mins

Για την Κρέμα Πατισερί
140 g Ζάχαρη κρυσταλλική
25 g Αλεύρι γοχ
25 g Κορν Φλάουρ
3 κρόκους αυγών
1 ολόκληρο αυγό
1 βανιλίνη
500 g γάλα πλήρες
Για τα pancakes
240 g Γάλα πλήρες
180 g Αλεύρι
1 Αυγό
20 g Ζάχαρη κρυσταλλική
2 κτγ Baking Powder
20 g Βούτυρο για το τηγάνι
Μία πρέζα αλάτι
Για τη σύνθεση
100 g Φράουλες κομμένες σε μισές φέτες
50 g τριμμένο φουντούκι
20 ξύσμα κουβερτούρας

Για την Κρέμα Πατισερί
1

Έχουμε όλα τα υλικά δοσομετρημένα και έτοιμα μπροστά μας

2

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το γάλα και τη μισή ζάχαρη. Ανακατεύουμε συχνά και έχουμε το νου μας μέχρι να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες γύρω γύρω.

3

Ταυτόχρονα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τους κρόκους αυγών, το ολόκληρο αυγό και την υπόλοιπη μισή ζάχαρη. Χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να σφίξουν τα αυγά μας και να κάνουμε παχύρευστη κρέμα και αφράτη.

4

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το κορν-φλάουρ και ανακατεύουμε καλά.

5

Όταν τα γάλα είναι έτοιμο (να έχει αρχίσει να βγάζει φουσκάλες γύρω γύρω )το ρίχνουμε πολύ σιγά στο μπολ με τα αυγά.
Αν έχουμε κάποιον του λέμε να μας βοηθήσει (ρίχνοντας το γάλα καθώς χτυπάμε με τα σύρμα) αλλιώς προσθέτουμε με την κουτάλα της σούπας. Κάθε φορά που προσθέτουμε μία κουτάλα ανακατεύουμε καλά.

6

Μόλις μπει όλο το μείγμα στο μπολ τότε το επαναφέρουμε όλο στο κατσαρολάκι.
Ανακατεύουμε συνέχεια για 4-5 λεπτά μέχρι να έχουμε μία σφιχτή κρέμα. Προσέχουμε να μην μας κολλήσει η κρέμα στο κατσαρολάκι.

7

Μόλις έχουμε τη σύσταση κρέμας που θέλουμε τότε σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε τη βανιλίνη.

8

Μεταφέρουμε για ένα κρύο μπολ και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει. Στη συνέχεια τοποθετούμε στο ψυγείο. Μπορούμε να κρατήσουμε σίγουρα την κρέμα στο ψυγείο για 3-5 μέρες.

Για τα Pancakes
9

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη και το αλάτι και ομογενοποιούμε το μείγμα.

10

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα σχετικά παχύρευστο χυλό. Ιδανικά αφήνουμε για 20 λεπτά με μισή ώρα να δέσει ο χυλός.

11

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αλείφουμε με το βούτυρο. Μόλις ζεσταθεί καλά το τηγάνι ρίχνουμε τον χυλό για το πρώτο pancake. Η δοσολογία που χρησιμοποιώ εγώ είναι δύο κουταλιές της σούπας η μία πάνω στην άλλη για ένα pancake. Το pancake μας δείχνει πότε είναι έτοιμο όταν δούμε πως έχει τρύπες στην επιφάνεια του όπως στη φωτογραφία.

έτοιμο pancake

12

Μόλις είναι έτοιμο γυρνάμε πλευρά και αφήνουμε για 40 δευτερόλεπτα με ένα λεπτό περίπου και αφαιρούμε. Υπόψη ότι το πρώτο pancake δεν βγαίνει ποτέ καλό, οπότε μην απογοητευτείς.

έτοιμο pancake

13

Επανέλαβε τη διαδικασία για όλα τα pancakes χωρίς να ξαναπροσθέσεις βούτυρο στο τηγάνι. Θα βγουν περίπου 8-10 pancakes με τη δοσολογία αυτή.

Για τη σύνθεση
14

Ιδανικά μπορείς έχεις την κρέμα πατισερί έτοιμη από την προηγούμενη μέρα.

15

Τοποθετούμε την κρέμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής

16

Τοποθετούμε το πρώτο pancake στο πιάτο, στη συνέχεια τοποθετούμε τις φράουλες πάνω του. Με την σακούλα ζαχαροπλαστικής φτιάχνουμε όμορφες μπαλίτσες πάνω από τις φράουλες. Τέλος πασπαλίζουμε με τα τριμμένα φουντούκια.

17

Για μεγαλύτερη ευκολία ετοιμάζουμε το κάθε pancake με τον παραπάνω τρόπο και στη συνέχεια στήνουμε το πιάτο μας απλά τοποθετώντας τα έτοιμα pancake το ένα πάνω στο άλλο.

18

Πασπαλίζουμε με το ξύσμα κουβερτούρας.
Καλή όρεξη!

Ingredients

Για την Κρέμα Πατισερί
 140 g Ζάχαρη κρυσταλλική
 25 g Αλεύρι γοχ
 25 g Κορν Φλάουρ
 3 κρόκους αυγών
 1 ολόκληρο αυγό
 1 βανιλίνη
 500 g γάλα πλήρες
Για τα pancakes
 240 g Γάλα πλήρες
 180 g Αλεύρι
 1 Αυγό
 20 g Ζάχαρη κρυσταλλική
 2 κτγ Baking Powder
 20 g Βούτυρο για το τηγάνι
 Μία πρέζα αλάτι
Για τη σύνθεση
 100 g Φράουλες κομμένες σε μισές φέτες
 50 g τριμμένο φουντούκι
 20 ξύσμα κουβερτούρας

Directions

Για την Κρέμα Πατισερί
1

Έχουμε όλα τα υλικά δοσομετρημένα και έτοιμα μπροστά μας

2

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το γάλα και τη μισή ζάχαρη. Ανακατεύουμε συχνά και έχουμε το νου μας μέχρι να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες γύρω γύρω.

3

Ταυτόχρονα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τους κρόκους αυγών, το ολόκληρο αυγό και την υπόλοιπη μισή ζάχαρη. Χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να σφίξουν τα αυγά μας και να κάνουμε παχύρευστη κρέμα και αφράτη.

4

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το κορν-φλάουρ και ανακατεύουμε καλά.

5

Όταν τα γάλα είναι έτοιμο (να έχει αρχίσει να βγάζει φουσκάλες γύρω γύρω )το ρίχνουμε πολύ σιγά στο μπολ με τα αυγά.
Αν έχουμε κάποιον του λέμε να μας βοηθήσει (ρίχνοντας το γάλα καθώς χτυπάμε με τα σύρμα) αλλιώς προσθέτουμε με την κουτάλα της σούπας. Κάθε φορά που προσθέτουμε μία κουτάλα ανακατεύουμε καλά.

6

Μόλις μπει όλο το μείγμα στο μπολ τότε το επαναφέρουμε όλο στο κατσαρολάκι.
Ανακατεύουμε συνέχεια για 4-5 λεπτά μέχρι να έχουμε μία σφιχτή κρέμα. Προσέχουμε να μην μας κολλήσει η κρέμα στο κατσαρολάκι.

7

Μόλις έχουμε τη σύσταση κρέμας που θέλουμε τότε σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε τη βανιλίνη.

8

Μεταφέρουμε για ένα κρύο μπολ και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει. Στη συνέχεια τοποθετούμε στο ψυγείο. Μπορούμε να κρατήσουμε σίγουρα την κρέμα στο ψυγείο για 3-5 μέρες.

Για τα Pancakes
9

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη και το αλάτι και ομογενοποιούμε το μείγμα.

10

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα σχετικά παχύρευστο χυλό. Ιδανικά αφήνουμε για 20 λεπτά με μισή ώρα να δέσει ο χυλός.

11

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αλείφουμε με το βούτυρο. Μόλις ζεσταθεί καλά το τηγάνι ρίχνουμε τον χυλό για το πρώτο pancake. Η δοσολογία που χρησιμοποιώ εγώ είναι δύο κουταλιές της σούπας η μία πάνω στην άλλη για ένα pancake. Το pancake μας δείχνει πότε είναι έτοιμο όταν δούμε πως έχει τρύπες στην επιφάνεια του όπως στη φωτογραφία.

έτοιμο pancake

12

Μόλις είναι έτοιμο γυρνάμε πλευρά και αφήνουμε για 40 δευτερόλεπτα με ένα λεπτό περίπου και αφαιρούμε. Υπόψη ότι το πρώτο pancake δεν βγαίνει ποτέ καλό, οπότε μην απογοητευτείς.

έτοιμο pancake

13

Επανέλαβε τη διαδικασία για όλα τα pancakes χωρίς να ξαναπροσθέσεις βούτυρο στο τηγάνι. Θα βγουν περίπου 8-10 pancakes με τη δοσολογία αυτή.

Για τη σύνθεση
14

Ιδανικά μπορείς έχεις την κρέμα πατισερί έτοιμη από την προηγούμενη μέρα.

15

Τοποθετούμε την κρέμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής

16

Τοποθετούμε το πρώτο pancake στο πιάτο, στη συνέχεια τοποθετούμε τις φράουλες πάνω του. Με την σακούλα ζαχαροπλαστικής φτιάχνουμε όμορφες μπαλίτσες πάνω από τις φράουλες. Τέλος πασπαλίζουμε με τα τριμμένα φουντούκια.

17

Για μεγαλύτερη ευκολία ετοιμάζουμε το κάθε pancake με τον παραπάνω τρόπο και στη συνέχεια στήνουμε το πιάτο μας απλά τοποθετώντας τα έτοιμα pancake το ένα πάνω στο άλλο.

18

Πασπαλίζουμε με το ξύσμα κουβερτούρας.
Καλή όρεξη!

Pancakes ΜΙλφέιγ

Eggs Benedict

CategoryDifficultyIntermediate

Prep Time10 minsCook Time40 minsTotal Time50 mins

Για τη σύνθεση
2 Αυγά
2 Φέτες από καλό χωριάτικο ψωμί
4 Μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
4 Φέτες μπέικον
50 g Τριμμένη Γραβιέρα Ηπείρου
20 g Χυμό λεμόνι
μία πρέζα θυμάρι
Σάλτσα Ολλανδέζ
60 g Βούτυρο λιωμένο
2 κρόκους αυγών
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
1 κτγ χυμό λεμόνι
1 κ.σ. νερό
αλάτι, πιπέρι

Για την Ολλανδέζ
1

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά.

2

Σε ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει τοποθετούμε ένα μπολ (μπεν μαρί). Προσέχουμε το μπολ να αντέχει σε ζεστή θερμοκρασία

3

Προσθέτουμε στο μπολ τα δύο αυγά, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το νερό και χτυπάμε 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει μία παχύρευστη κρέμα.

4

Μόλις είναι έτοιμα τα αυγά τότε αρχίζουμε και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο σιγά σιγά. Προσοχή! Αν το ρίξουμε γρήγορα τότε η σάλτσα μας θα κόψει.

5

Αφού ρίξουμε όλο το βούτυρο θα πρέπει να έχουμε μία παχύρευστη σάλτσα. Τότε ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε. Αν την χρειαζόμαστε για μετά από ώρα τότε καλύπτουμε με μία μεμβράνη και πριν χρησιμοποιήσουμε την σάλτσα ρίχνουμε μία κουταλιά του γλυκού νερό και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσει η σάλτσα την υφή που θέλουμε.

Για τη σύνθεση
6

Σε μία κατσαρόλα μεγάλη προσθέτουμε πάρα πολύ νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει. ταυτόχρονα σε ένα άλλο μάτι τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Μόλις το τηγάνι ζεσταθεί προσθέτουμε το μπέικον και το μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει τραγανό.

7

Μόλις το νερό στην κατσαρόλα αρχίσει να σιγοβράζει τότε ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας ξύδι λευκό και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια θα προσθέσουμε τα αυγά για να τα κάνουμε ποσέ, για αυτό προσοχή από εδώ και πέρα.

8

Για να κάνουμε τα καλύτερα αυγά ποσέ, τέσσερα σημεία πρέπει να προσέξουμε.
α) Προσθέτουμε ξύδι στο νερό της κατσαρόλας, το ξύδι θα βοηθήσει ώστε το ασπράδι να μαγειρευτεί γρηγορότερα και να θωρακίσει τον κρόκο.
β) Σπάμε μέσα σε μία κούπα το αυγό.
γ) Δημιουργούμε μία δίνη στη κατσαρόλα με μία κουτάλα
δ) Ρίχνουμε το αυγό μέσα στο κέντρο της δίνης προσεκτικά.
ε) Τα αυγά τα προσθέτουμε και τα μαγειρεύουμε ένα ένα. Οπότε επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για κάθε αυγό ξεχωριστά, το μόνο που δεν επαναλαμβάνετε από τα βήματα είναι η προσθήκη ξυδιού.

9

Αφού κάνετε τα παραπάνω, αφήνετε το κάθε αυγό 3-4 λεπτά στο νερό και στη συνέχεια αφαιρείτε με ένα κουτάλι ή μία τρυπητή κουτάλα αν έχετε.

10

Μόλις είναι έτοιμο το μπέικον το αφαιρούμε από το τηγάνι, το αφήνουμε στην άκρη και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το θυμάρι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
Στο τέλος σβήνουμε με χυμό από λεμόνι. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

11

Τέλος, στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τις φέτες του ψωμιού μας και ψήνουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

12

Σε ένα πιάτο βάζουμε τα δύο ψημένα ψωμιά.
Πάνω σε κάθε ψωμί μοιράζουμε τα μανιτάρια, το μπέικον και την τριμμένη γραβιέρα Ηπείρου.
Πάνω από κάθε ψωμί με τα υλικά του τοποθετούμε κάθε ένα αυγό.
Τέλος περιχύνουμε με τη σάλτσα Ολλανδέζ. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Καλή απόλαυση!

eggs benedict

Ingredients

Για τη σύνθεση
 2 Αυγά
 2 Φέτες από καλό χωριάτικο ψωμί
 4 Μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
 4 Φέτες μπέικον
 50 g Τριμμένη Γραβιέρα Ηπείρου
 20 g Χυμό λεμόνι
 μία πρέζα θυμάρι
Σάλτσα Ολλανδέζ
 60 g Βούτυρο λιωμένο
 2 κρόκους αυγών
 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
 1 κτγ χυμό λεμόνι
 1 κ.σ. νερό
 αλάτι, πιπέρι

Directions

Για την Ολλανδέζ
1

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά.

2

Σε ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει τοποθετούμε ένα μπολ (μπεν μαρί). Προσέχουμε το μπολ να αντέχει σε ζεστή θερμοκρασία

3

Προσθέτουμε στο μπολ τα δύο αυγά, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το νερό και χτυπάμε 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει μία παχύρευστη κρέμα.

4

Μόλις είναι έτοιμα τα αυγά τότε αρχίζουμε και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο σιγά σιγά. Προσοχή! Αν το ρίξουμε γρήγορα τότε η σάλτσα μας θα κόψει.

5

Αφού ρίξουμε όλο το βούτυρο θα πρέπει να έχουμε μία παχύρευστη σάλτσα. Τότε ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε. Αν την χρειαζόμαστε για μετά από ώρα τότε καλύπτουμε με μία μεμβράνη και πριν χρησιμοποιήσουμε την σάλτσα ρίχνουμε μία κουταλιά του γλυκού νερό και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσει η σάλτσα την υφή που θέλουμε.

Για τη σύνθεση
6

Σε μία κατσαρόλα μεγάλη προσθέτουμε πάρα πολύ νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει. ταυτόχρονα σε ένα άλλο μάτι τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Μόλις το τηγάνι ζεσταθεί προσθέτουμε το μπέικον και το μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει τραγανό.

7

Μόλις το νερό στην κατσαρόλα αρχίσει να σιγοβράζει τότε ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας ξύδι λευκό και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια θα προσθέσουμε τα αυγά για να τα κάνουμε ποσέ, για αυτό προσοχή από εδώ και πέρα.

8

Για να κάνουμε τα καλύτερα αυγά ποσέ, τέσσερα σημεία πρέπει να προσέξουμε.
α) Προσθέτουμε ξύδι στο νερό της κατσαρόλας, το ξύδι θα βοηθήσει ώστε το ασπράδι να μαγειρευτεί γρηγορότερα και να θωρακίσει τον κρόκο.
β) Σπάμε μέσα σε μία κούπα το αυγό.
γ) Δημιουργούμε μία δίνη στη κατσαρόλα με μία κουτάλα
δ) Ρίχνουμε το αυγό μέσα στο κέντρο της δίνης προσεκτικά.
ε) Τα αυγά τα προσθέτουμε και τα μαγειρεύουμε ένα ένα. Οπότε επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για κάθε αυγό ξεχωριστά, το μόνο που δεν επαναλαμβάνετε από τα βήματα είναι η προσθήκη ξυδιού.

9

Αφού κάνετε τα παραπάνω, αφήνετε το κάθε αυγό 3-4 λεπτά στο νερό και στη συνέχεια αφαιρείτε με ένα κουτάλι ή μία τρυπητή κουτάλα αν έχετε.

10

Μόλις είναι έτοιμο το μπέικον το αφαιρούμε από το τηγάνι, το αφήνουμε στην άκρη και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το θυμάρι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
Στο τέλος σβήνουμε με χυμό από λεμόνι. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

11

Τέλος, στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τις φέτες του ψωμιού μας και ψήνουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

12

Σε ένα πιάτο βάζουμε τα δύο ψημένα ψωμιά.
Πάνω σε κάθε ψωμί μοιράζουμε τα μανιτάρια, το μπέικον και την τριμμένη γραβιέρα Ηπείρου.
Πάνω από κάθε ψωμί με τα υλικά του τοποθετούμε κάθε ένα αυγό.
Τέλος περιχύνουμε με τη σάλτσα Ολλανδέζ. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Καλή απόλαυση!

eggs benedict

eggs benedict