About

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά...

Με λένε Χρήστο, είμαι Digital Marketing Manager με αγάπη για το φαγητό, την μουσική και τα ταξίδια. Πρωτότυπο ε ;
Τη μουσική την αγαπούσα από πάντα,  όσο καιρό με θυμάμαι μου αρέσει να ακούω τραγούδια από κάθε εποχή και είδος. Είναι ένας τρόπος ο οποίος με βοηθάει να συνδυάσω εργασίες και συνήθειες.  

Τα ταξίδια τα γνώρισα πρόσφατα σχετικά και πραγματικά τα αγάπησα, ειδικά όταν συνδυάζονται με το φαγητό και τους ανθρώπους και όχι μόνο με αξιοθέατα. Παράλληλα προσπαθώ να μου προσφέρουν και μία παραπάνω επαφή με την φύση είτε μέσα από  δραστηριότητες είτε μέσα από την απλή παρατήρηση.


Το φαγητό το αγαπούσα επίσης από πάντα, στην αρχή μου άρεσε μόνο να τρώω καθώς ήταν λίγο δύσκολο να μαγειρέψω, βλέπεις δεν αφήνουν ένα παιδί να μαγειρέψει μόνο του. Σίγουρα θα με έβλεπες όμως να τριγυρνάω στην κουζίνα όταν μαγείρευε κάποιος, αλλά ως εκεί! Στα πρώτα χρόνια της νιότης μου ( στην εφηβεία μου θα έγραφα αλλά λέω να δώσω έναν πιο λογοτεχνικό τόνο, συμφωνείς ; ) άρχισα να εκτελώ τις πρώτες μου συνταγές και τότε ήταν που κατάλαβα ότι θέλω να γίνω μάγειρας στη ζωή μου! Κάτι μου μιλούσε και μου έλεγε « Χρήστο, γίνε μάγειρας» !  #not

Δεν έγινε σε καμία περίπτωση έτσι, μου άρεσε να μαγειρεύω και να τρώω αλλά όχι κάτι παραπάνω. Η μαγειρική μου αρέσει σαν χόμπι και σε ένα πλαίσιο εντελώς ερασιτεχνικό. Δεν είμαι επαγγελματίας μάγειρας και στον ιστότοπο αυτό δεν θα συναγωνιστώ κάποιον, αντιθέτως θα δεις σε κάποια άρθρα πως θα γράψω προτάσεις για μαγαζιά ή μάγειρες διότι πιστεύω πως το καλό πρέπει να το λέμε.

Τι είναι το turbani για εμένα και τι θέλω να είναι για εσένα.

Αρχικά το turbani είναι t-urban-i , χάρη λογοπαίγνιου όμως έβγαλα τις παύλες και θα σου εξηγήσω παρακάτω το γιατί.

Θεωρώ πως πέραν της ιστορίας μπορείς να αντιληφθείς πολλά για έναν τόπο μέσα από τα πιάτα του. Με λίγα λόγια, μπορείς να γευτείς την κουλτούρα ενός τόπου, την οικονομική του κατάσταση, τη θρησκεία του, την πρωτογενή του παραγωγή σε αγαθά, την τοποθεσία του ακόμα και σε κάποιες περιπτώσεις την ιστορία του. Όλα αυτά μέσα απ΄την αστική κουζίνα της κάθε χώρας ή και πόλης. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που ήθελα το urban σαν βασική λέξη, γιατί όλα ξεκινάνε από την πόλη, εκεί γεννιέται ή εξελίσσεται  ένα πιάτο, εκεί θα συναντήσεις και την παραδοσιακή αλλά και νεοτερική εκδοχή μιας συνταγής.

Τέλος, εκεί θα συναντήσεις το street food, μια κατηγορία που είναι αυτό που λένε οι λέξεις, φαγητό του δρόμου. Το λεγόμενο ‘ βρώμικο’  στην Ελλάδα, μόνο που αν γνωρίσεις το street food από διάφορες πόλεις και χώρες παγκόσμια τότε θα καταλάβεις πως αν και του δρόμου είναι ανταγωνίσιμο με αυτό των εστιατορίων.

Αυτό λοιπόν θα προσπαθήσω να σου δώσω μέσα από το blog μου, απόψεις, συνταγές, ιστορίες και προτάσεις από όλο τον κόσμο και όλα θα δένουν σαν να είναι μέσα σε τουλμπάνι*.

Παραπάνω σου εξήγησα την λογική αλλά και το λογοπαίγνιο για το πώς προέκυψε το όνομα του foodblog που μπήκες και τι είναι για εμένα το turbani. Ωστόσο ο τίτλος γράφει και ¨τι θέλω να είναι για εσένα¨. Για εσένα θέλω να είναι αυτό το άρθρο που θα ανοίξεις να σου κάνει παρέα εκείνα τα 5 λεπτά που θα το διαβάζεις, να σου δείξει την απλότητα μέσα στις όμορφες γεύσεις και τα αρώματα, πιθανόν να σου δείξει νέες γεύσεις και συνταγές από άλλους τόπους μακρινούς και όλα αυτά γιατί είναι ωραίο να μοιράζεσαι το φαγητό. Εμένα ο δικός μου τρόπος είναι αυτός μέσα από λέξεις και εικόνες.

Ελπίζω να απολαύσεις αυτά που θα δεις και θα διαβάσεις. Αν σου αρέσουν τόσο που θες να τα δημοσιεύσεις σε κάποιο άλλο site μπορείς να το κάνεις ελεύθερα αρκεί να βάλεις ενεργό link προς την ιστοσελίδα και να αναφέρεις την πηγή!

 Φιλικά,
Chris Lica

*τουλμπανι = κομμάτι από τούλι το οποίο το χρησιμοποιούμε στη μαγειρική για να προσθέσουμε μπαχαρικά ή μυρωδικά στο φαγητό μας χωρίς να τα ψάχνουμε μετά να τα βγάλουμε