
Και πώς να σου αντισταθώ;
Η ευχάριστη έκπληξη
Ξεπαγώνεις τα φύλλα κρούστας σύμφωνα με τις οδηγίες
Σκίζεις τα φύλλα σε μικρά κομμάτια με το χέρι.
Τα ρίχνεις σε ένα ταψί και στη συνέχεια τα βάζεις στο φούρνο μόνα τους στους 70 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά περίπου. Πρέπει οπωσδήποτε τα φύλλα να είναι στεγνά τελείως και να μην έχουν καθόλου υγρασία. Για αυτό τα βάζουμε στο φούρνο
Παίρνουμε τα δύο πορτοκάλια και τα βάζουμε να βράσουν για πολύ ώρα (45 λεπτά - 1 ώρα) μέχρι να μαλακώσουν. Θέλουμε να τα κάνουμε πουρέ.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και δίνουμε μια βράση μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί.
Ρίχνουμε και τη κανέλα μαζί με τη ζάχαρη.
Μόλις πάρει τη βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Όταν είναι έτοιμα τα πορτοκάλια για τον πουρέ τα κρυώνουμε, τα κόβουμε στη μέση και τα στύβουμε για να βγάλουμε τα περισσότερα υγρά τους.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα πορτοκάλια που βράσαμε στο μιξεράκι μαζί με το ξύσμα και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε έναν υποτυπώδη πουρέ.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν
Αφού αφρατέψουν ρίχνουμε τις βανίλιες, το μπράντυ, το ηλιέλαιο, το baking powder και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα , το γιαούρτι και τον πουρέ πορτοκαλιών
Τέλος ρίχνεις τα φύλλα κρούστας σε δόσεις χούφτα χούφτα. Ενσωματώνεται η μία χούφτα και ρίχνεις την επόμενη.
Βούτυροαλευρώνεις ένα ταψί περίπου 25 x 35 εκατοστών, ρίχνεις το μείγμα και ισιώνεις.
Ψήνεις στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά
Όταν βγάλεις από τον φούρνο την πίτα τρύπας λίγο με ένα μαχαίρι και ρίχνεις το σιρόπι και αφήνεις για μισή ώρα περίπου να το τραβήξει.
Ingredients
Directions
Ξεπαγώνεις τα φύλλα κρούστας σύμφωνα με τις οδηγίες
Σκίζεις τα φύλλα σε μικρά κομμάτια με το χέρι.
Τα ρίχνεις σε ένα ταψί και στη συνέχεια τα βάζεις στο φούρνο μόνα τους στους 70 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά περίπου. Πρέπει οπωσδήποτε τα φύλλα να είναι στεγνά τελείως και να μην έχουν καθόλου υγρασία. Για αυτό τα βάζουμε στο φούρνο
Παίρνουμε τα δύο πορτοκάλια και τα βάζουμε να βράσουν για πολύ ώρα (45 λεπτά - 1 ώρα) μέχρι να μαλακώσουν. Θέλουμε να τα κάνουμε πουρέ.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και δίνουμε μια βράση μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί.
Ρίχνουμε και τη κανέλα μαζί με τη ζάχαρη.
Μόλις πάρει τη βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Όταν είναι έτοιμα τα πορτοκάλια για τον πουρέ τα κρυώνουμε, τα κόβουμε στη μέση και τα στύβουμε για να βγάλουμε τα περισσότερα υγρά τους.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα πορτοκάλια που βράσαμε στο μιξεράκι μαζί με το ξύσμα και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε έναν υποτυπώδη πουρέ.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν
Αφού αφρατέψουν ρίχνουμε τις βανίλιες, το μπράντυ, το ηλιέλαιο, το baking powder και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα , το γιαούρτι και τον πουρέ πορτοκαλιών
Τέλος ρίχνεις τα φύλλα κρούστας σε δόσεις χούφτα χούφτα. Ενσωματώνεται η μία χούφτα και ρίχνεις την επόμενη.
Βούτυροαλευρώνεις ένα ταψί περίπου 25 x 35 εκατοστών, ρίχνεις το μείγμα και ισιώνεις.
Ψήνεις στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά
Όταν βγάλεις από τον φούρνο την πίτα τρύπας λίγο με ένα μαχαίρι και ρίχνεις το σιρόπι και αφήνεις για μισή ώρα περίπου να το τραβήξει.